Uutiset

  Tulikivi ja Legalett tuovat markkinoille ilmalämmitystulisijan!

  03.02.2015 9:11

  Tulikivi on kehittänyt yhdessä Legalettin kanssa uuden Tulikivi Green -ilmalämmitystulisijan. Tulikivi-tulisijan ja Legalett-ilmakiertoisen kanaviston avulla merkittävä osa Tulikivi-tulisijan lämmöstä voidaan ohjata ilmakiertoiseen lattialämmitykseen. Tulikivi Green –ilmalämmitystulisija lanseerataan Turun messuilla 6.2.-8.2.2015.

  Tulikivi Green -ilmalämmitysjärjestelmän avulla merkittävä osa tulisijan tuottamaa lämpöä voidaan ohjata koko rakennukseen. Ilmalattialämmitykseen sopivat Tulikiven modernit teholämmittäjät -malliston tulisijat, kuten Valkia- ja Sarmi-tulisijat sekä Norva-takka, jossa on myös haudutusuuni.

  Moderneissa teholämmittäjä tulisijoissa ilma kiertää ja lämpiää tulisijan kaksikuorirakenteen välissä. Lämmitysilma ei ole kosketuksissa kuumien savukaasujen tai liekkien kanssa, vaan lämpö siirtyy tulisijan kivirakenteesta ilmaan hitaasti ja turvallisesti.

  Tulisijasta siirtyy lämpöä lattian Legalett-ilmakanavistoon vielä useita tunteja varsinaisen lämmityksen loputtua. Lämmin ilma kiertää suljetussa Legalett-kanavistossa lattiavalussa ja siirtää lämpöä ympäri rakennusta. Lämpö varastoituu lattiaan. Huoneiden lämpötilaa voidaan säätää automaattisesti huonetermostaateilla.

  Ilmalämmitys on kosteusturvallinen vaihtoehto. Legalett-lattiavalussa on suurempi massa kuin perinteisessä lattiavalussa. Suuri varaava massa varaa lämpöä ja takaa tasaisen lämmön talossa.

  Ilmalämmitystulisija sopii mainiosti matalaenergiarankentamiseen.

  Tulisijan tuottamasta lämpöenergiasta noin 40–45 prosenttia siirretään lattialämmitykseen. Ilmalämmitys ei muuta tulisijan lämmitystapaa, vaan takkaa käytetään normaalisti käyttöohjeiden mukaisesti.

  Tulisija yhdistetään ilmalattialämmitykseen suoraan tulisijan alta. Järjestelmä ei siis muuta tulisijan kokoa eikä ulkonäköä. Tulisijan ja ilmalämmityksen yhdistämiseen ei myöskään tarvita lisäosia. Asennus tehdään tulisija-asennuksen yhteydessä.

  Ilmalämmitystulisijat sopivat erinomaisesti matala- ja passiivitalorakentamiseen, koska ne tuottavat merkittävän osan rakennuksen lämmöntarpeesta. Tulisijan pintalämpötilat pysyvät matalampina kuin normaalissa tulisijassa. Tällöin tulisijan vuotuinen käyttöaika pitenee, ja huonelämpötila pysyy tasaisena. Lämmitystarpeen kasvaessa energiantuottoa voi lisätä lämmittämällä tulisijaa kaksi kertaa vuorokaudessa. Tällöin sähkön kulutushuiput leikkautuvat ja sähköä säästyy tuntuvasti. Puun lisäksi Tulikivi Green -ilmatakoissa voi polttaa myös pellettiä.

  – Tulikivi ja Legalett ovat kuluneen vuoden aikana tehneet useampia pilottikohteita, joissa on Tulikivi Green -ilmalattialämmitys. Asiakaspalautteet ilmalattialämmityksestä ovat olleet rohkaisevia, tuoteasiantuntija Onni Ovaskainen sanoo.

   

  Lisätietoja:    
  Tulikivi Oyj, www.tulikivi.fi ja
  tuotepäällikkö Onni Ovaskainen, puh. +358 40 177 9868, onni.ovaskainen@tulikivi.fi

  Linterm Oy
  Tj  Mats Lindgren, puh. +358 50 324 3590, mats.lindgren@linterm.fi


  Powered by e21